IN ONTWIKKELING

Kansenkaart, het duurzaamwoonplan en een ombouwplan

In drie stappen een totaal advies van je woning hoe je dit kunt verduurzamen. Een hele klus die start met een inventarisatie op enkele hoofdthema waar de kansen worden verkent. In dit vervolg wordt een maatwerkplan gemaakt welke stappen je kunt doorlopen om uiteindelijk met veel plezier duurzaam te wonen. 

En als je inzicht wil krijgen hoe je je woning in het vervolg up to date kunt houden. Wat dat zou moeten zijn in je woning en hoeveel je daar voor opzij zou moeten leggen daarvoor kan ik je een onderhoudsadvies geven. 

 

Particulieren en hun  woonwensen
icm onderhoud verbouwen en moderniseren

In ontwikkeling het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor particulieren. Wanneer moet je als eigenaar van een woning onderhoud plegen en aan welk deel kun je het beste je geld besteden. Of wanneer zet je in op totaal vernieuwing zoals het vervangen van je energiesysteem, ventilatie unit, het dak of onderdelen uit de gevel. Als die blijken bij te dragen aan energielekken wegwerken van de gevel dan is 1+1=3.

En last but not least hoe maak je hier alleen of met je buren een spaarpotten voor zodat je ook daadwerkelijk aan de slag kunt op het tijdsmoment uit het MJOP. 

 

Wooonroom
Energieleerhotel 

In Wooonroom leren bezoekers van De Duurzame Werkplaats over nieuwe leefstijlen, het nieuwe huishouden en de daarbij behulpzame duurzame technieken.

 

De Wooonroom laat je ervaren door zelf te doen en te zien tijdens workshops en trainingen. Maar vooral door zelf te bouwen en ontdekken. Dit wordt gecombineerd met de diensten van BikkenbijBri en het Ecospeelhuis

Wil je meer weten kijk dan op de website van De Duurzame Werkplaats 

In het Energie-leerhotel kunnen bewoners tijdelijk wonen als tussenoplossing omdat hun nieuwe woning in aanbouw is of de bestaande woning wordt omgebouwd.

 

In deze tussentijd kan men ervaren en experimenteren hoe het voelt, ruikt, en wat het met je doet wonen in zo'n hypermoderne woning vol met energie.

Wil je meer weten kijk dan op de website van De Duurzame Werkplaats 

Meer weten? Even bellen?

Ik sta u graag te woord telefonisch, per email of via Social Media.