ONTWERP

& REALISATIE

Energie in de Merenwijk

Samen met bewoners en professionals maak ik een plan voor het energetische verduurzamen van 45 woningen uit de jaren ’70 (3 verschillende typen). Doelen: minder woonlasten, meer comfort en toekomstbestendig.

Locatie: Leiden Merenwijk
Jaar: 2014 – heden
Status: in ontwikkeling

Bewonersbedrijf
De Nieuwe Banier

Verbouwplan voor een bewonersbedrijf waarbij de woonkamer als ontmoetingsplek het hart van de wijk vormt. Makkelijk bereikbaar, toegankelijk en goed verbonden met het plein. Als huis van de wijk is het gebouw functioneel zowel zomer- en wintermaanden. Ontwerp en ontwikkeling deed ik samen met Laura Rosen Jacobsen van Buurman (handel in duurzame bouwmaterialen voor de circulaire economie).

Locatie: Rotterdam Agniesebuurt
Jaar: 2015
Status: ontwerpvoorstel

Inpassingsstudie zorgwoningen

Volumestudie in 3D op een bestaande locatie. Schetsen voor ontwerp doe je van grof naar fijn. Dat is gelijk aan rekenen van grof naar fijn en denken in volume naar detail. Zo neem ik klanten mee in het proces: van veranderen, vernieuwen en het uitdenken tot aan het bouwen.

Locatie: Lichtenvoorde
Jaar: 2006
Status: gerealiseerd

Volgt snel ...
Bedrijfsverzamelgebouw Feijenoord

Ontwerp voor een gebouw in het dijklichaam bij het Feijenoord-stadion, op een prominente plek bij de hoofdingang van dit stadion. Dit project stond onder auspiciën van Maissan Planadviezen en was in samenwerking met architect Tjeerd de Jong.

Locatie: Rotterdam Feijenoord
Jaar: 2001 - 2004
Status: gerealiseerd

Volgt snel ...
Herontwikkeling Bergweg

Reconstructie en ontwerp voor kleine stadsappartementen in een behoorlijk doorleefd wooncomplex uit begin 20ste eeuw. Ik werkte in dit project samen met architect Tjeerd de Jong.

Locatie: Rotterdam-Noord
Jaar: 2004
Status: gerealiseerd

Volgt snel ...
Herbestemming 19 eeuws pand

Eén van de zeldzame panden uit de 19de eeuw in hartje Rotterdam. Met goede exploitatie en een programmering op de actualiteit kan dit oude gebouw juist nieuw leven blazen in het gebied: in het Energieleerhotel kun je alle kneepjes van een duurzaam leven ervaren, een ‘experience center’ voor ontmoeting, werken en logeren. Het multifunctionele pand van de toekomst.

Locatie: Rotterdam Eendrachtsplein
Jaar: 2016
Status: voorstel voor planontwikkeling

Volgt snel ...
19e eeuws woonhuis met eigen opwek installatie  

Op je eigen dak zelf aan de slag met zonne panelen en je weet dan niet precies wat dat daar allemaal bij komt kijken. Hoe begin je dan? Die eerste verkenning is belangrijk om een betrouwbare panelen leverancier te vinden die je elektra opbrengst kan garanderen. Mijn rol was de uitvoering en advies in samenwerking. Met de geinstalleerde installatie wordt zeker 50% van de bestaande elektra rekening opgewekt.  


Locatie: Rotterdam Kralingen
Jaar: 2015 
Status: opgeleverd

Volgt snel ...
Stadswoning met dakopbouw &
studio met dakterras

Van een rommelige, bijna onbruikbare zolder naar een plek met een zee van gebruiksruimte en een heerlijke plek om je terug te trekken terwijl je een geweldig uitzicht over de stad hebt; binnen de grenzen van het haalbare voegde ik volume toe aan deze stadswoning.

Locatie: Rotterdam West
Jaar: 2014 - heden
Status: in uitvoering
 

Gebiedsvisie Katendrecht

Dit schiereiland in hartje Rotterdam heeft een enorme geschiedenis, het werd ooit opgeslokt door de haven. Toen het vrijviel voor de stad en haar bewoners ontwierp ik in opdracht van JSR Ontwikkeling een eerste doorkijk naar deze nieuwe stedelijkheid.

Locatie: Rotterdam Katendrecht
Jaar: 2006
Status: ontwerpstudie
 

Volgt snel ...
Herbestemming Ouderencomplex

In een voormalig ouderencomplex dat is omgebouwd tot wooneenheden voor jongeren, maakte ik het ontwerp voor de begane grond en heb die geschikt gemaakt voor restaurant SOLO, een plek om te leven.

Locatie: Rotterdam Afrikaanderplein
Jaar: 2005 - 2006
Status: gerealiseerd

Volgt snel ...
Meer weten? Even bellen?

Ik sta u graag te woord telefonisch, per email of via Social Media.